Sebastià Frau respon a dubtes sobre acomiadaments improcedents, impagaments i sentències a Al Dia, d’IB3 Ràdio

Sebastià Frau respon a dubtes sobre acomiadaments improcedents, impagaments i sentències a Al Dia, d'IB3 Ràdio

En l’edició d’aquesta setmana del consultori jurídic de Sebastià Frau al programa Al Dia d’IB3 Ràdio, el director del despatx ha resolt diferents dubtes jurídics que els oients han fet arribar al programa, i que són:

  • He pagat varies quotes de la hipoteca del pis d’un amic. Tenc els rebuts firmats per jo del banc i ara el meu amic no me’ls vol pagar. Li puc reclamar el que he pagat?
  • Una companya i jo tenim llogat un estudi per un període d’un any prorrogable. El varem firmar el mes de setembre de 2016 i ara el voldríem abandonar el més aviat possible, però en el contracte no existeix cap cláusula de desistiment. Com podem desistir i quan perquè sigui legal i que no hi pugui haver perjudici per part de l’arrendatari?
  • He venut un cotxe i el comprador hauria de fer la transferència segons varem acordar, però encara no l’ha feta. Tenc el seu DNI i un contracte de compra venda. Què puc fer?
  • Després que una sentència és ferma, quin termini dona la llei perquè es doni compliment de la sentència? Són els advocats els que tenen l’obligació d’assegurar-se que es compleix?
  • Dilluns passat em van indicar mitjançant una carta d’acomiadament que em rescindien el contracte a dia 1 de febrer de 2017. En la mateixa no s’indicava el motiu de l’acomiadament. Indicaven que posaven a la meva disposició tots els documents per a l’atur i les dades econòmiques de l’acomiadament. Tot i això, no em van lliurar res, i després reclamar-los, em varen dir que hi estaven fent feina. M’agradaria saber si això es tracta d’una negligència per part de l’empresa i si per aquests motius es podria declarar l’acomiadament com a improcedent. 

Escolta aquí les respostes completes de Sebastià Frau als oients.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *