Sebastià Frau respon a IB3 Ràdio a preguntes sobre accidents de cotxe, herències o un cas d’humiliació pública

catalan

En l’edició d’aquesta setmana del consultori jurídic de Sebastià Frau al programa Al Dia d’IB3 Ràdio, el director del despatx ha resolt diferents dubtes jurídics que els oients han fet arribar al programa, i que són:

1) El passat dia 5 de gener vaig anar a una coneguda botiga de juguetes de Palma a comprar un regal per al dia de Reis. Dos treballadors de l’empresa es varen acostar a jo i, de manera exaltada i davant la resta de clients, em varen dir que havia d’abandonar la botiga “por las buenas o por las malas” perquè, segons ells, jo pretenia robar. Em varen dir que tenien imatges de les càmeres de seguretat que ho demostraven i en les quals, suposadament, apareixia jo acompanyat de dues persones més. Davant la meva petició de veure les imatges, se varen negar a mostrar-me-les. A més, varen cridar a un tercer empleat perquè em mantingués retingut. Al final, i després de consultar amb una altra treballadora de la botiga, varen localitzar els dos presumptes lladres i em varen reconèixer que s’havien equivocat amb jo. Vaig posar una reclamació, però vull saber si puc posar una demanda contra l’empresa o els treballadors ja que, davant molta de gent, em varen acusar de voler robar i em varen retenir a la botiga.

2) Sóc russa i vaig venir a viure a Menorca amb la meva filla ara fa tres mesos amb el meu passaport i doble visat (el meu i el de la meva filla) amb una validesa per a deu dies. Segueixo a Espanya i ja no tenc el visat en regla. Tenc l’oportunitat d’una feina. Què he de fer perquè em puguin contractar i així legalitzar la meva situació a Espanya?

3) Vaig tenir un accident de cotxe en el qual em van causar danys en unes bicicletes que portava damunt del vehicle. Em comenten que les bicis no entren en l’assegurança, perquè són independents del cotxe i que no és procedent ni la seva reparació ni la restitució del seu valor. Què puc fer?

4) El meu fill es nega a anar-se’n amb el seu pare els caps de setmana que li toca pel règim de visites. Es pot eliminar un règim de visites que va ser acordat per sentència?

5) Abans de casar-me tenia un compte bancari amb diners procedents de l’herència dels meus pares. El compte està només al meu nom. Si poso el compte també a nom del meu marit aquests diners passen a ser meitat per a cadascú?

Escolta aquí les respostes completes de Sebastià Frau als oients.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *