Repartiment de béns, pagament de multes i embargament de comptes entre les preguntes a Sebastià Frau a Al Dia, de IB3 Ràdio

Repartiment de béns, pagament de multes i embargament de comptes entre les preguntes a Sebastià Frau a Al Dia, de IB3 Ràdio

En Sebastià Frau ha resolt diferents dubtes jurídics que els oients han fet arribar al programa setmanal Al Dia d’IB3 Ràdio. Aquí podeu trobar les qüestions d’aquesta setmana:

  • Fa uns tres anys que li dec a una companyia telefònica 63 € per motius que no vénen al cas. Ara m’he assabentat que el meu deute ha estat venut a una empresa que es dedica a comprar deutes. Estic a la llista de “morosos” d’ASNEF, i a causa d’això no puc demanar préstecs als bancs. La meva pregunta és la següent: Quant de temps tarda en prescriure una cosa com aquesta? Com puc assegurar-me que si pago aquest préstec deixaré de sortir a la llista d’ASNEF?
  • Quan era soltera em vaig comprar un pis pagant la corresponent hipoteca. L’any 2006 vaig decidir vendre el pis, operació que, havent liquidat l’hipoteca, em va suposar un benefici de 60.000 euros que vaig aportar per a la compra d’un pis amb el meu al·lot, amb el que em vaig casar poc temps després. Aquest 2016 ens hem divorciat i volem vendre el pis. La meva pregunta és si un cop venut el pis els 60.000 euros que jo vaig invertir de la venda del meu primer pis em pertanyen o entren en el repartiment de guanys?
  • Tenc una casa a mitges amb la meva ex parella. Ara em vol comprar la meitat. Com l’hem de calcular?
  • Em dic Joan, pel que sembla ara fa un parell d’anys em varen posar una multa per accés de velocitat. Fa pocs dies, em vaig adonar que tenia el compte corrent embargat per una multa, aquesta, de la qual no tenia constància. Al reclamar em van informar que m’havien estat enviant diversos requeriments a una adreça a la qual ja no visc. Què puc fer? Aquesta multa ha incrementat la quantia inicial en molts d’euros… És legal que m’embarguin si mai havia rebut cap avís?
  • Fa pocs dies vaig ser mare. D’aquí a poc necessito viatjar fora d’Eivissa amb la meva filla. Necessita tenir DNI? A partir de quina edat és obligatori aquest document?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *