Pedro Medina: “Esperam que es pronunciïn al nostre favor, no entendríem cap altra decisió”

Pedro Medina espera que es pronunciïn a favor de la Fira del Llonguet

A principis del passat novembre els mitjans de comunicació es varen fer resó del pols entre el gegant de l’alimentación Adam Foods i la Associació de Veïns del Pil·larí, una defensa de Sebastià Frau Advocats. Adam Foods no va permetre que la associació obtengués la patent presentada a la Oficina Española de Patentes y Marcas. Per aprofundir en el tema hem entrevistat Pedro Medina, president de l’associació.

– Per què van triar Sebastià Frau Advocats per portar aquest cas?

En primer lloc, varem elegir Frau Advocats perquè ens portàs els tràmits per  enregistrar la marca Fira del Llonguet, ja que teníem coneixement de la seva experiència amb altres casos i també de la preparació de Josep Magraner en relació al registre de la propietat Intel.lectual. Després, quan va arribar el recurs en contra, ens vàrem reunir amb Sebastià Frau i Josep Magraner i ells ens van donar la seva visió del tema, explicant-nos com seria el procés si ens decidíem a seguir endevant. Ens van donar també totes les facilitats possibles i els membres de l’AVV Es Pil.lari no dubtàrem en seguir endavant i confiar amb la seva feina.

– Quina va ser la seva primera reacció en descobrir que no els deixaven patentar la marca?

Crec que va ser una barretja de sorpresa, incredulitat i impotència. En un primer moment, és algo que no esperes i et sorpren molt que un monstre de l’alimentació com Adam Foods pugui fer un recurs en contra del nostre projecte, al·legant que un dels seus productes, en aquest cas Galletas Marbú, es pugui veure perjudicat. També et sents impotent perque hem d’invertir un doblers del nostre petit pressupost en la nostra defensa, fent front un gegant amb un pressupost de més de 30 milions d’euros.

– Com va sorgir la idea de crear en Tià Llonguet?

En Tià Llonguet va “néixer” amb l’intenció que fos l’imatge de la Fira del Llonguet. La nostra intenció era, també, crear uns premis populars per poder reconèixer la trajectòria d’un “LLONGUET” (persona, entitat). Els Premis Tià Llonguet volen donar l’oportunitat a tots els llonguets a dir la seva, poder proposar els seus candidats i votar-los. El premi consisteix en una reproducció d’en Tià Llonguet realitzat amb plastilina polimérica per na Carmen Gibert Cano. Els requissits per poder ser guardonat són:

• Que la persona hagi nascut a Palma, hi visqui fa molt temps o bé hagi desenvolupat la seva trajectòria professional al nostre terme municipal.
• Algú que destaqui o hagi destacat en qualsevol aspecte o feina i no hagi renunciat mai de les seves arrels llonguets.

– Li semblen justes accions així tenint en compte que la Fira del Llonguet no té ànim de lucre?

Es clar que no! Tot, absolutament tot, el que diu el recurs presentat a l’OEPM en contra del nostre projecte de registre de la marca Fira del Llonguet és fals. No tenim cap ànim de lucre i molt manco la intenció de fer competència ningú. La finalitat d’aquest projecte que l’AVV Es Pil.lari duu endavant des de fa 2 anys és, únicament, la de la promoció del consum del LLONGUET, així com també el consum de pa en els forns tradicionals. En definitiva, defensar el petit comerç.

– Sabem que el procés serà llarg, però quins resultats esperen?

Confiam amb la feina feta per Frau Advocats, estam segurs que el recurs presentat per Josep Magraner a l’OEPM és molt complet, encertat i contundent. És per aixó que esperam que es pronunciïn al nostre favor, no entendríem cap altra decisió.

Descobreix tots els detalls del cas aquí:

‘El llonguet en la antesala’, un article de Josep Magraner a Diari de Mallorca

El cas d’Artiach contra la Fira del Llonguet, una defensa de Sebastià Frau Advocats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *