L’Associació de Veïns d’Es Pil·larí guanya la batalla a Adam Foods i obté la seva marca ‘Fira del Llonguet’

L'Associació de Veïns d’Es Pil·larí guanya la batalla a Adam Foods i obté la seva marca 'Fira del Llonguet'

La batalla que va començar fa dos mesos, quan Adam Foods es va oposar davant l’Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM) al registre de la marca Fira del Llonguet per similituds amb la seva Marbú Daurada, ha finalitzat amb la victòria de la Associació de Veïns d’És Pil·larí. L’associació mallorquina ha vist complertes les seves aspiracions legítimes de registrar amb èxit la caracterització del llonguet que representa a aquesta fira gastronòmica popular i que respon al nom de Tià Llonguet.


En conèixer l’oposició la Associació de Veïns d’És Pil·larí es va posar en contacte amb l’advocat especialitzat en propietat intel·lectual i industrial, Josep Magraner Llobera, del despatx Sebastià Frau Advocats, i van procedir a contestar-la, quedant pendents de la resolució de la OEPM. Aquesta resolució, dictada el dia 19 de gener d’aquest any, concedeix la marca Fira del Llonguet a la Associació de Veïns del Pil·larí, una concessió total i per a tots els productes i serveis per la qual va ser sol·licitada. La breu resolució desestima l’oposició de Marbú Daurada contra “Fira del Llonguet”, argumentant que “hi ha suficient diferència en els seus elements fonètic-denominativos i que l’aprofitament de la reputació aliena, que Marbú va al·legar, no es produeix”. Aquests arguments havien estat argüidos per la defensa de la Associació de Veïns del Pil·larí, representada per Sebastià Frau Advocats, que a partir d’ara podrà fer un ús exclusiu i sense cap limitació de la seva marca “Fira del Llonguet”.

Aquesta iniciativa sense ànim de lucre, que va néixer per recuperar el llonguet en els nostres hàbits alimentosos, pertanyent a un petit barri de Palma, només pretén recuperar i promocionar el producte local de Ciutat, una labor gens fàcil per la forta competència de la indústria del pa congelat.

Aquí es poden llegir algunes de les aparicions del cas a la premsa:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *