Sebastià Frau respon als oients sobre consultes jurídiques en relació a contractes de lloguer, comunitats de veïns i la llei de propietat horitzontal

frauib3cat

El consultori jurídic de Sebastià Frau al programa Al Dia d’IB3 Ràdio ha abordat aquest dilluns, dia 5 de desembre, algunes qüestions plantejades pels oients sobre les seves relacions com a propietaris o llogaters d’un habitatge.

Aquestes són les preguntes del oients:

Joan Lluis (Manacor): “Estic a punt de firmar el contracte de lloguer d’un pis, i he vit que el propietari ha posat una clàusula que diu que si es rompen els electrodomèstics o la caldera, per exemple, els he de pagar jo. Tenc alguna possibilitat de llevar aquesta clàusula? Alguns dels electrodomèstics són vells i estic segur que ben aviat tocarà començar a canviar-los… D’altra banda, quants mesos de fiança és legal que em faci pagar el propietari?”

Pep (Menorca): “Visc en un bloc de pisos de quatre veïnats, un dels quals fa mesos que no paga les despeses comunitàries. Entre els altres tres veïnats estem assumint la seva part. Voldria saber quines accions legals podem prendre perquè aquest veïnat pagui tot el que deu? Gràcies”.

Margalida B. (Marratxí): “Bon dia. Fa mesos que al carrer de devora el meu varen començar unes obres per construir dues cases. L’obra no tenia la llicència d’obres exposada i vaig telefonar a l’Ajuntament per saber fins quan hauríem de suportar els renous i les molèsties. Em varen dir que la llicència estava en tràmit. La primera pregunta que li vull plantejar és, si la llicència s’està tramitant, les obres poden començar? No és obligatori tenir-la exposada? Ara ja la tenen i posa que les obres varen començar per l’octubre, però com els dic, fa mesos que hi fan obra, no haurien de “restar” aquests mesos que han estat fent feina “sense llicència”?

Escolta aquí les respostes completes de Sebastià Frau al programa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *